Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019

Στέργιος Χρ. Καμπέρης MD, FEBP.R.M Φυσίατρος Α.Π.Θ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ της Κλινικής Άγιος Λουκάς Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Fellow of the European Board of Physical Medicine and Rehabilitation P.R.M. (European Board Certification)

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, International Society of Physical and Rehabilitation Medicine (ISPRM), Ελληνική εταιρία Αλγολογίας, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού, Ιατρική Εταιρία Βελονισμού Βορείου Ελλάδος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Διακρίθηκε με το Βραβείο Πρώτης Θέσης για την επιστημονική εργασία που παρουσίασε με θέμα: «Η χρήση και αποτελεσματικότητα της μεθόδου του Βελονισμού στην αντιμετώπιση της Νευραλγίας Τριδύμου επί εδάφους Σκλήρυνσης κατά Πλάκας» στο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Βελονισμού ICMART που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2009.

Βραβείο σε Έλληνα γιατρό για Βελονισμό σε ασθενή με σκλήρυνση (Νευραλγία Τριδύμου)

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο «ΑΧΕΠΑ», Στέργιος Καμπέρης.

Πρώτος μεταξύ σαράντα συναδέλφων του παγκοσμίως αναδείχτηκε ο γιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Στέργιος Καμπέρης. Ο επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ διακρίθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικού Βελονισμού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή του βελονισμού σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η εργασία του κ. Καμπέρη, με θέμα «Χρήση μεθόδου βελονισμού στην αντιμετώπιση νευραλγίας τριδύμου σε έδαφος σκλήρυνσης κατά πλάκας», πήρε το πρώτο βραβείο μεταξύ 40 Πόστερ παγκοσμίως.

Ο γιατρός εφάρμοσε το βελονισμό σε 68χρονο ασθενή που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας με σύμπτωμα νευραλγίας τριδύμου (φριχτός πόνος στο μισό πρόσωπο) από το 1981. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με βελονισμό. Η ομάδα της κλινικής αποτελείται από τους Στέργιο Καμπέρη, ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Νικόλαο Τάσκο, Καθηγητή-Διευθυντή της Κλινικής, Μαρίνα Πασχαλίδου, Αν. Διευθύντρια της Κλινικής και Αθανασία Γκιμπερίτη, Διδάκτορα Ηλεκτρονικής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Λίτου, Εφημερίδα Αγγελιοφόρος, Τρίτη 2 Ιουνίου 2009.